Μηνύματα σαν και αυτό μας κάνουν να πιστεύουμε ότι τελικά κάποια πράγματα αξίζουν τον κόπο!

Posted on Jan 22, 2017

ΊμβροςΊμβρος 2Πώς να μην παίρνουμε δύναμη να συνεχίζουμε μετά από τέτοιο χαρούμενο και ελπιδοφόρο μήνυμα από την Εύη Τσιτιρίδου, συζύγου του Κωνσταντίνου Χριστοφορίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Ιμβρίων:

“Αυτά τα βιβλία έκαναν μεγάλο ταξίδι. Διέσχισαν οδικώς την Ελλάδα, πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο, επιβιβάστηκαν στο καράβι από το λιμάνι του Καμπάτεπε, πάλεψαν με τα κύματα του βορειανατολικού Αιγαίου που καθόλου δεν αστειεύονται χειμώνα καιρό, άραξαν στον Άγιο Κήρυκο, το λιμάνι της Ίμβρου, και συνέχισαν οδικώς μέχρι την πόρτα του Ιδιωτικού Ρωμαίικου Δημοτικού Σχολείου, στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι. Τι κι αν το νησί ήταν χωμένο στο χιόνι. Η αγάπη των ανθρώπων του Library4all νίκησε όλα τα εμπόδια. Και τα παιδιά αυτά, που ζουν και δημιουργούν μια καινούργια, ελπιδοφόρα αφήγηση της ιστορίας αυτού του ιδιαίτερου τόπου, τα αγκάλιασαν και τα επιδεικνύουν χαρούμενα. Είναι τα πρώτα λογοτεχνικά βιβλία που δωρίστηκαν στο σχολείο τους, το οποίο επαναλειτούργησε μετά από μισό περίπου αιώνα σιωπής. Τυχερά παιδιά, τυχερά βιβλία…

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας όλους όσους στέκονται δίπλα μας σε αυτό το όμορφο και παράξενο ταξίδι μιας άλλης μικρής πατρίδας, που τολμά να αντιστέκεται, που ακόμη επιμένει…Κι όποιος δεν καταλαβαίνει, σίγουρα δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

Για μια σύντομη ιστορία της παιδείας στην Ίμβρο που περιλαμβάνει και την αναγέννηση αυτής τα τελευταία τρία χρόνια, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύντομο ντοκιμαντέρ παραγωγής του Συλλόγου Ιμβρίων: https://vimeo.com/166238482.

Καλή συνέχεια Ίμβρο μας αγαπημένη, καλή συνέχεια Library4all”