Συχνές Ερωτήσεις

Σε ποιους απευθυνόμαστε;

  • Σε γονείς που αναζητούν ιδέες για δραστηριότητες να κάνουν μαζί με τα παιδιά τους
  • Σε εκπαιδευτικούς που χρειάζονται βιβλία για το Σχολείο τους
  • Σε εκπροσώπους ιδρυμάτων που φιλοξενούν παιδιά και μπορεί να χρειάζονται βιβλία
  • Σε δομές και σχολεία που φιλοξενούν προσφυγόπουλα

Ποια είναι η δράση μας;  

  • Βοηθάμε σχολεία να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή από βιβλία.
  • Διοργανώνουμε κάθε Φεβρουάριο το bookwave, την ετήσια δράση μας, με την οποία συγκεντρώνονται παιδικά βιβλία για τον εξοπλισμό σχολικών βιβλιοθηκών της Αττικής και της περιφέρειας.

Τι ακριβώς είναι το bookwave και πότε πραγματοποιείται;

Το bookwave είναι η ετήσια, μεγάλη δράση μας με στόχο την προσφορά βιβλίων σε σχολικές βιβλιοθήκες κυρίως της Αττικής που αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε βιβλία. Γίνεται στις αρχές του χρόνου με την υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη στο κτίριό του στην οδό Πειραιώς. Εκεί συγκεντρώνουμε βιβλία μέσα από bookdrives που πραγματοποιούν κυρίως ιδιωτικά σχολεία και άλλοι ιδιωτικοί φορείς, με στόχο να καλύψουμε μεγαλύτερο αριθμό σχολείων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το «κύμα βιβλίων» και προσφοράς διαρκεί μια εβδομάδα.

Τι πρέπει να κάνει κανείς που θέλει να συμμετάσχει στις δράσεις του Library4all;

  • Να στείλει ένα email στο [email protected] με τα στοιχεία του και τι είδους βιβλία θα ήθελε να προσφέρει.
  • Να διοργανώσει σε κάποιον χώρο που θα προτείνει ένα book drive, συγκεντρώνοντας καινούρια ή σχεδόν καινούργια βιβλία για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
  • Να κάνει μία χρηματική δωρεά έτσι ώστε να αγοραστούν βιβλία, καθώς οι δωρεές μεταχειρισμένων βιβλίων δεν αρκούν για να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

Τι είδους βιβλία συγκεντρώνουμε;

redtube.com

Τα βιβλία που συγκεντρώνουμε είναι για παιδιά 5 έως 12 ετών. Προσφέρουμε βιβλία που θα ήμασταν και εμείς χαρούμενοι να έχουμε δικά μας. Δεν δεχόμαστε εγκυκλοπαίδειες, βιβλία δραστηριοτήτων, σχολικά, με αυτοκόλλητα, με ήρωες κινουμένων σχεδίων, από εφημερίδες.

Τι σημαίνει το 4all στον ιστότοπο Library4all;

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ιστότοπός μας να είναι προσβάσιμος από όλους. Περιμένουμε τις ερωτήσεις, τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις σας σχετικά με την προσβασιμότητα της ιστοσελίδας μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]