Ποιοι είμαστε

Η ομάδα του Library4all αποτελείται από:

Ελένη Γερουλάνου

Αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Wheelock College της Βοστόνης, όπου ειδικεύτηκε σε προγράμματα μουσείων για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το 1986 προσελήφθη στη Σχολή Μωραΐτη ως υπεύθυνη του προγράμματος Μουσειακής αγωγής των παιδιών του Νηπιαγωγείου. Το 2000 ανέλαβε τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη. Έχει γράψει τα βιβλία “Το αλφαβητάρι του Μουσείου Μπενάκη”, ”Οι Αριθμοί της Εθνικής Πινακοθήκης και “Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα με οδηγό τα κυκλαδικά ειδώλια”. Έχει γράψει, επίσης, τα βιβλία “Με οδηγό τη μύτη ενός μολυβιού” και “Όταν οι αριθμοί συνάντησαν τη μύτη του μολυβιού “και τέλος το παραμύθι “Η περιπέτεια της Κατόνης”, που έγραψε για το πρόγραμμα Ασφαλώς Κυκλοφορώ που ετοίμασε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο την πρόληψη των παιδικών τροχαίων ατυχημάτων. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και ιδρυτικό μέλος και διαχειρίστρια του Library4all.

Αναστασία Κάλου

xvideos.com

Είναι η εμπνεύστρια και ιδρύτρια της εταιρείας Access Greece η οποία προωθεί την ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Σπούδασε Graphic Information Design BA(hons) στο Harrow School of Design and Media του Λονδίνου καθώς και 3-D Interior Design στο Chelsea School of Art. Οπαδός των αρχών του καθολικού σχεδιασμού (Design for All) συνεργάζεται με φορείς αναπηρίας για την υλοποίηση προσβάσιμων έργων.
Είναι μέλος του ICOM (International Council of Museums), ENAT (European Network of Accessible Tourism), DFA Foundation (Design for All Foundation), Advisory Panel Member της EBU (European Blind Union) καθώς και του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνείς εκδόσεις και περιοδικά. Μέσα από την πολυετή της δραστηριότητα με αντικείμενο την ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού έχει λάβει διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

Βασιλική Μπούκη

Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας) το 1988. Έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Ηνωμένο Βασίλειο) στο θέμα «Γνωστική Επιστήμη» και ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή το 1995 στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου. Εργάζεται ως Principal Lecturer στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια διδακτικής και ερευνητικής εμπειρίας σε πανεπιστημιακό επίπεδο. Τομείς έρευνας: γνωστικές διαδικασίες κατά τη χρήση υπολογιστών στην εκπαίδευση, μάθηση εξ αποστάσεως, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα και ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Βραβείο καλύτερου άρθρου, για την εργασία: ‘Reading Strategies in Hypertexts and Factors Influencing Link Selection’ στο ED-MEDIA 2006 World Conference on Educational Multimedia, Hypermedia & Telecommunications (AACE conference). Florida, USA. Είναι Fellow του British Computer Society (FBCS).

Ξένια Π. Παπασταύρου  

Το Μάιο του 2011 εμπνεύστηκε το ΜΠΟΡΟΥΜΕ το οποίο συνίδρυσε ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία τον Ιανουάριο του 2012. Σπούδασε Αρχαία Ελληνικά και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και Εργασιακές Σχέσεις και Human Resource Management στο London School of Economics. Το 2006 ολοκλήρωσε το  Creative Writing Course του Open University UK. Από το 1999 έως το 2012 εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο in.gr του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη όπου σχεδίασε την πρώτη ιντερνετική πύλη για τον Αγροτουρισμό και ως project manager στο Ίδρυμα Λαμπράκη όπου σχεδίασε τον εκπαιδευτικό κόμβο e-paideia.net του Ιδρύματος. Επίσης, ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού Discovery & Science του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη. Είναι μέλος του Poetry Society της Αγγλίας και επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Μαρίνα Σπυρίδωνος 

Σπούδασε Ιστορία (BA) στο American College of Greece (Deree) και μεταπτυχιακά στο London Metropolitan University (πρώην North London University) ) σε Librarianship –Info Science με ειδίκευση σε οργάνωση ειδικών βιβλιοθηκών. Εργάστηκε αρχικά ως καθηγήτρια ξένων γλωσσών και αργότερα σαν βιβλιοθηκονόμος σε μία μεταλλευτική εταιρεία και στη συνέχεια ακολούθησε μία καριέρα υποστήριξης σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος Υγιεινής και Ασφάλειας (EHS) και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από τότε που ήταν στο Γυμνάσιο ονειρευόταν τη στιγμή εκείνη που θα είχε χρόνο για να κάνει κάποια εθελοντική εργασία που να έχει σχέση με το παιδί και το βιβλίο. Η ευρύτερη σχέση της με τον εθελοντισμό την οδήγησε στο Library4all, μία ανιδιοτελή πρωτοβουλία που έχει στόχο να δίνει βιβλία στα σχολεία στηρίζοντας έτσι τη νέα, εκκολαπτόμενη γενιά του αύριο, ανοίγοντάς της νέους ορίζοντες για γνώση και ευτυχία. Εκεί μπορεί ανώνυμα να βοηθά τα παιδιά, που τόσο αγαπά.

Παναγιώτα Στρίκου

Eίναι εμψυχώτρια παιδικών ομάδων. Εργάστηκε επί σειράς ετών σε δράσεις για την προώθηση της ανάγνωσης στη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας. Το πρόγραμμα για το οποίο ήταν υπεύθυνη, βραβεύτηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε παιδιά. Συντόνισε προγράμματα θεατρικού παιχνιδιού και παιχνιδιού, σε δημόσια, ιδιωτικά σχολεία και ιδιωτικές σχολές. Έχει σχεδιάσει για εκδοτικούς οίκους δημιουργικές δράσεις γύρω από λογοτεχνικά βιβλία και βιβλία γνώσης  για παιδιά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα με τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.

Άγης Τερζίδης 
Παιδίατρος με μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια υγεία και διδακτορικό στην επιδημιολογία – προληπτική ιατρική. Έχει στο βιογραφικό του 12 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά και 10 σε ελληνικά. Έχει εξειδικευτεί σε θέματα υγείας ευπαθών ομάδων – μετακινούμενων πληθυσμών καθώς και στην υγεία της αναπαραγωγής. Έχει να επιδείξει σημαντική δράση στον χώρο των ανθρωπιστικών ΜΚΟ. Συμμετείχε σε εγχώριες και διεθνείς αποστολές των Γιατρών του Κόσμου, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα & του PRAKSIS. Είναι μέλος του ΔΣ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από το 2012. Ακόμη συνεχίζει την εθελοντική του δράση ως μέλος επιστημονικών ομάδων σε προγράμματα παρέμβασης για ευπαθείς ομάδες – ευάλωτους πληθυσμούς στην Αθήνα. Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του ΠΜΣ από το 2007, είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της ενότητας της Διεθνούς Ιατρικής, Ιατρικής της Κοινότητας καθώς και της Ανθρωπιστικής Ιατρικής. Συντονίζει πολλές από τις δράσεις του ΠΜΣ, επιβλέπει διπλωματικές εργασίες και ερευνητικά πρωτόκολλα ή παρεμβάσεις προς όφελος των ευπαθών πληθυσμών ή θέματα Δημόσιας Υγείας.