Η Δικηγορική εταιρεία Ζέπος & Γιαννόπουλος υιοθετεί σχολικές βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων

Από το 2019, σε συνεργασία με το Library4all, η Ζέπος & Γιαννόπουλος, υιοθετεί σχολικές βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων ανά την επικράτεια με στόχο να ανταποκρίνεται σε ανάγκες τόσο για βιβλία όσο και για υλικοτεχνική υποδομή. Έως τώρα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής η Ζέπος & Γιαννόπουλος έχει προσφέρει εξοπλισμό και βιβλία σε 11 σχολεία ανά την Ελλάδα όπως στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας της Πάτμου, στο Νηπιαγωγείο στο Άργος Ορεστικού, στο Δημοτικό Σχολείο Αριστομένη στη Μεσσηνία, στο 2θέσιο Δημοτικό Σχολείο Άγκιστρου Σερρών, στο Δημοτικό Σχολείο Γραμματικού Αττικής, στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στο 42ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐας Κυριακού, το οποίο επισκέπτονται παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο για εκτενές χρονικό διάστημα. Η Ζέπος & Γιαννόπουλος εστιάζει τις ενέργειες εταιρικής υπευθυνότητας στους πυλώνες των δικαιωμάτων των παιδιών και της πρόσβασης στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την διαφάνεια, ενισχύοντας αντίστοιχες δράσεις και οργανισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, προχώρησε στην κατασκευή «Αίθουσας Ησυχίας» και «Αίθουσας Αισθητηριακού Παιχνιδιού» σε ένα Ειδικό Σχολείο της Αττικής, απαραίτητες προσθήκες για την εναρμόνιση παιδιών με ειδικές ανάγκες στο σχολικό περιβάλλον. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Library4all, παραδόθηκαν στα ειδικά σχολεία και εξειδικευμένα βιβλία για μαθητές και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, προκειμένου να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το διαθέσιμο εκπαιδευτικό και θεραπευτικό υλικό. Η Ελένη Γερουλάνου, ιδρύτρια του Library4all δήλωσε «Ο ρόλος του Library4all είναι να βοηθάει σχολεία να δημιουργούν από την αρχή μια βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους. Στηριζόμαστε αποκλειστικά σε προσφορές βιβλίων και σε χρηματικές δωρεές και η υποστήριξη της εταιρείας Ζέπος & Γιαννόπουλος είναι εξαιρετικά σημαντική, γιατί μας δίνει το καύσιμο που κινεί τη δράση μας. Η οικονομική τους στήριξη είναι ουσιαστική, όμως ο ρόλος τους δεν τελειώνει εκεί. Βασιζόμαστε στην προσφορά της εμπειρίας και τεχνογνωσίας τους που τόσο απλόχερα προσφέρουν και που τους έχει αναγάγει σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από έναν απλό χορηγό.»

Οι εργαζόμενοι της Ζέπος & Γιαννόπουλος από την πλευρά τους στηρίζουν διαχρονικά το θεσμό Bookwave, την ετήσια δράση του Library4all δωρίζοντας βιβλία.

«Η δική μας αρχή είναι ότι αυτό που εκπροσωπούμε ως εταιρεία αλλά και αυτό που επιστρέφουμε στην κοινωνία, ως οφείλουμε, θα πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με την ιστορία μας, που πλέον φθάνει τα 130 χρόνια, και με τις αξίες μας. Πιστεύουμε ότι η καλλιέργεια παιδείας είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ στην εποχή μας. Η δημιουργία γεφυρών για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση είναι ένας από τους τρόπους που προσπαθούμε να συνεισφέρουμε. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε στο πλευρό μας άξιους συνεργάτες όπως το Library4all, με το οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να πέτυχουμε τον σκοπό μας αυτόν» δήλωσε ο Δημήτρης Ζέπος, Διαχειριστής Εταίρος της Ζέπος & Γιαννόπουλος.

Η πρωτοβουλία για τη στήριξη δημόσιων σχολείων εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ζέπος & Γιαννόπουλος μέσα από το οποίο στηρίζει ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, συνδράμει πολιτιστικούς οργανισμούς, υποστηρίζει προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος και προωθεί τη διαφάνεια.

Scroll to Top